test //reCaptcha

 

 

 

 

 

 

Bushido Saishin

 

Partea I – Onoare

 

Onoareonoarea implică un comportament sincer în fața oricarei situații, simtământul de rușine față de greșeala comisă, fiind măsura dezvoltării spirituale !

Devotament – inseamna atasamentul de clubul din care facem parte, respectul față de Sensei și Sempai, fiind consecvent până la capat idealurilor asumate !

Demnitate – comportați-vă demn, pastrați-vă calmul și fiți hotărâți. Un razboinic nu se plânge niciodată de greutățile pe care le întâmpină.

Familia – a avea grijă de părinți este un lucru fundamental, cei care-și neglijează parinții nu pot fi oameni vrednici. Un razboinic crescut în acest spirit întelege ce înseamna devotamentul și răspunderea - nu se va gândi niciodată la trădare și nu va fi delăsător.

Partea II – Respect

Politetea politețea înseamnă gesturi simple și pline de respect față de profesori, prieteni și colegi, și chiar față de adversari, atunci când aceștia sunt la rândul lor politicoși.

Educatia – învață în pemanență. Lipsa educației preschimbă comportamentul în trufie, prejudecățile sunt cele care determină acțiunile tale și oricât de deștept ai fi, în situații practice , vei întâmpina multe dificultăți.

Respectul de sine – cunoasteți-vă abilitățile și limitele, cunoasteți-vă poziția socială și petreceti întreaga viață antrenându-vă. Acesta este calea spre desavârșirea spirituală !

Partea III – Determinare

Planul – este bine ca întotdeauna să îți faci planurile de cu seara pentru a doua zi, cercetează dinainte toate situațiile și soluțiile posibile astfel încât să fii în stare să acționezi în mod strălucit când vine timpul.

Spiritul luptei – este crucial pentru un razboinic să pastreze viu în minte spiritul luptei în fiecare minut al zilei – atunci când ieși pe poarta casei tale, o sută de dușmani te pândesc.

Acum si aici – nu există nimic în afara momentului prezent. Trăieste cu ardoare clipa prezentă și evită distragerea gândurilor. Acum este aici și aici este chiar acum.

Victoria – pentru a obține victoria trebuie să ai credință și hotărâre. Să te îngrijesti astfel încât oricând să poți lupta, fiind în cea mai bună formă fizică, să ai în permanență inima tare. Acțiunea directă este calea unui razboinic adevărat !

 
© 2009-2019 Clubul Saishin. Toate drepturile rezervate